Vişneli Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır? Püf Noktası Nelerdir?

Vişneli Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır? Püf Noktası Nelerdir?

Geleneksel ekmek kadayıfı tatlısına benzersiz bir yorum katıyoruz: Vişneli Ekmek Kadayıfı. Bu tatlıyı bir adım öteye taşıyan vişneli şerbetin nasıl hazırlandığını merak..

 Kış Akşamlarını Isıtacak Ev Yapımı

Kış Akşamlarını Isıtacak Ev Yapımı "Kardelen Tatlısı"

Samsun'un Çakallı bölgesinden esinlenerek hazırlanan bu tatlı tariflerinden olan kadelen, adı gibi özgün ve lezzetli. Hazırlama 'sı kolay olup tadı damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak..

Osmanlı Saraylarından Sofralarınıza

Osmanlı Saraylarından Sofralarınıza " Şekerpare"...

Evinizde tatlı bir esinti yaratmaya ne dersiniz? Osmanlı saray mutfağının eşsiz tatlarından biri olan şekerpare, hem kolay yapımı hem de leziz tadıyla mutfaklarınıza konuk oluyor...

Ev Mutfaklarında

Ev Mutfaklarında "Kadınlara" Özel Yemek Eğitiminin Önemi

Ev Mutfaklarda "Kadınlara" Özel Yemek Eğitimlerinin Verildiği günümüzde eşlerine kendilerini ispat etmek isteyen ve adeta bir meydan okumadan ibaret muhteşem sofralar kurmak..

Meşhur

Meşhur "Tavuk Göğsü" Nasıl Yapılır? Tarihi Nedir?

Tavuk göğsü, Osmanlı mutfağının meşhur tatlılarından biridir. Ancak, tavuk eti içeren bir tatlı fikri bazıları için garip gelebilir. Fakat bu tatlı, Osmanlı döneminde saray mutfa..

"Malak" Lezzetini Çocuklar 'ınıza Muhakkak Sevdirin...

Ankarada üzüm bağları yaygın olduğu için pekmez de buna paralel olarak popüler bir malzeme olmuştur. Pekmezin besleyicilik açısından oldukça yüksek bir değeri vardır.

En İyi Saray Tatlılarından  Memnuniye Nasıl Yapılır?

En İyi Saray Tatlılarından Memnuniye Nasıl Yapılır?

Osmanlı saray mutfağından ve Tarihi lezzet miraslarımızdan Memnuniye yapabilmek, En İyi Saray Lezzetlerinden Evinizde bayram tatlılarından...

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Kadayıflı Muhallebi nedir? Geleneksel Türk mutfağında Kadayıflı Muhallebi nasıl yapılır? Evde Kadayıflı Muhallebi yapmak için hangi malzemeler kullanılır? En eski osmanlı ve Türk tatlılarından Kadayıflı..

Meksika'da Meşhur Türk Mutfağı Lezzetleri Tanıtıldı

Meksika'da Meşhur Türk Mutfağı Lezzetleri Tanıtıldı

Programda konuşan Türkiye’nin Meksika Büyükelçisi İlhan Kemal Tuğ, Türk mutfağının her zaman ilgi çektiğini ve asırlık tarifleri bugünün mutfağında görmenin verdiği memnuniyeti dile...

Pursaklar Lezzet Şöleni

Pursaklar Lezzet Şöleni

Pursaklar Belediyesi Hanım Evlerinde öğrenim gören kursiyerler ve eğitmenler tarafından, Türk yeme- içme kültüründe ve günümüz yaşamında oldukça önemli yeri olan sokak lezzetleri..

Sporculara Boru Kebabı

Sporculara Boru Kebabı

Kaburga etinin "zırh" diye tabir edilen büyük bıçakla çekilme 'sinin ardından şiş yerine kare şeklindeki boruda pişirilmesiyle hazırlanan "metrelik Adana boru kebabı", farklı sunumu ve lezzetiyle talep görüyor.

İftar Sofralarının Vazgeçilmezi

İftar Sofralarının Vazgeçilmezi "Güllaç" Özcan Kocaman

Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak Türk mutfağı yemek arşivimizde en iyi lezzetler içerinde en meşhur osmanlı ve Türk tatlılarından güllaç tatlısını araştırdık..

Evde Künefe Nasıl Yapılır?

Evde Künefe Nasıl Yapılır?

Künefe nedir? Evde en iyi künefe nasıl yapılır? En iyi Türk mutfağı şeflerinin özel tatlı tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Evde künefe yapmanın özellikleri nelerdir? Künefe yaparken nelere dikkat edilir?

Şef Umut Karakuş’un Anadolu 'dan Ürettiği Yeni Yıl Menüsü

Şef Umut Karakuş’un Anadolu 'dan Ürettiği Yeni Yıl Menüsü

Şef Umut Karakuş’un En Farklı Restoranlardan Muutto Anatolian Tapas 'ta servis edeceği yeni menüsü nedir? En farklı yılbaşı menülerinden Şef Umut Karakuş'un Anadolu...

Medibees Projesi İle Balda Duyusal Analiz

Medibees Projesi İle Balda Duyusal Analiz "Apimaye"

Dünyadaki bal çeşitleri, balın bileşenleri, bu bileşenlerin etkilendiği faktörler, tıbbi önemi, ekonomik değeri, sosyal boyutu, farklı arı ürünleri, iyi arıcılık uygulamaları ve duyusal..

Portakal Tatlısı Nasıl Yapılır?

Portakal Tatlısı Nasıl Yapılır?

3 ayrı cins portakal yapıyor. Yetiştirenleri rahmetle anarım her zaman. Bu sene kuyumuz erken kuruduğu için yeterince sulayamadık. Zaten küçük olan cinsi çok daha küçük yaptı ve kabukları bir yanlarından...

Höşmerim Nasıl Yapılır?

Höşmerim Nasıl Yapılır?

Höşmerim ve peynir helvası aynı şey mi? Höşmerim hikayesi nedir? Höşmerim peyniri adı nedir? Höşmerim İçin Hangi Peynir? Yağlı tuzsuz taze peynir, tuzsuz dil peyniri, tuzsuz taze lor peyniri gibi peynirler..

Şef Eyüp Kemal Sevinç'ten

Şef Eyüp Kemal Sevinç'ten "Haytalya" Su Muhallebisi

Peki evde Kilis Usulü Su Muhallebisi yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel tatlı tariflerinden faydalanmak istermisiniz? En sevilen osmanlı ve Türk tatlılarından Haytalya

Ayvanın Faydaları Nelerdir?

Ayvanın Faydaları Nelerdir?

En iyi tatlı tariflerinde ve osmanlı ve Türk tatlıları arasında da yeri ablan ayva bağışıklık sistemi için de çok önemlidir. Çekirdeğinden elde edilen bu jel, öksürükten cilt sorunlarına kadar pek çok sağlık sorununa iyi gelm..

En Meşhur Bayram Tatlıları 'ndan Kalburabastı Tarifi

En Meşhur Bayram Tatlıları 'ndan Kalburabastı Tarifi

En iyi bayram sofraları için hangi tatlılar yapılır? En meşhur bayram tatlılarından Kalburabastı nasıl yapılır? Evde Kalburabastı yamak için hangi malzemeler kullanılır?

Bayram Hazırlıklarından

Bayram Hazırlıklarından "Gül Reçeli" ve "Güllü Lokum"

Kokuları ve güzellikleri muhteşem ve anlatılamaz.Bir haftadır kocamış olanların yapraklarını toplayıp ağzı sıkıca kapanan bir kapta buzdolabında biriktiyorum. Bugün reçel..

Sütlaç Diyet Programını Bozarmı?

Sütlaç Diyet Programını Bozarmı?

Fırında Bir Kase Sütlaç Yemek Kilo Yapar mı? Diyet programlarına pek çok diyetisyen tatlıyı haftada bir kez olarak vermektedir. Sütlaç tatlı çeşitleri arasında hafif..

Süt reçeli nedir nasıl yapılır?

Süt reçeli nedir nasıl yapılır?

En Sevilen Reçel Çeşitlerinden Süt Reçeli Tarifi, Bilinmeyen Reçel'lerden Süt Reçeli İçin Kullanılan Malzemeler. Süt reçelinin malzemeleri her evde bulunuyor. Süt reçeli tatlı krizleriniz için..

Gelin Tatlısı Ve Helvası Coğrafi İşaret İle Tescillendi

Gelin Tatlısı Ve Helvası Coğrafi İşaret İle Tescillendi

Uşak Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan yazılı açıklamaya göre, şeker pancarı ile yerli susamdan yapılan kırmızı renkli Uşak gelin tatlısı ve Uşak helvası için Türk Patent..